🍇

WORD WIJNBOER BIJ WIJNTUIN RONJA

Wat krijg ik als wijnboer?

Pacht van 10 druivenstokken voor 1 oogstseizoen

Je pacht 10 druivenstokken voor een oogstseizoen en leert alles wat nodig is om de perfecte druif te verbouwen om wijn mee te maken. Het eerste oogstseizoen na aanplant duurt 3 jaar. De daaropvolgende oogstseizoenen duren 1 jaar. Eind oktober bepalen we of we in 2023 meer gaan aanplanten.

*

Cursus Wijnboeren voor de Toekomst
Theorie – 4  workshops per jaar van ervaren rotten in het vak
Praktijk – minimaal 5 halve dagen per jaar handen uit de mouwen in de wijngaard

*

Flessen wijn van jouw 10 druivenstokken
10 druivenstokken geven ongeveer 10 flessen wijn (eerste oogst kan minder zijn), deze gaan gebotteld en wel met jou mee naar huis.

*

Samen bouwen
In 2020 begonnen we met een kale akker, inmiddels is er een heuse Wijntuin ontstaan. Naast leren wijnboeren, bouwen we ook aan een prachtige plek. Er is genoeg ruimte, dus heb je een idee? Wil je helpen in ons kleine moestuintje? Houd je van klussen? Elk jaar maken we samen een lijst met plannen die we willen uitvoeren. Dus als je zin en tijd over hebt, kun je naast wijnboeren genoeg andere dingen doen!

*

Oogstfeest
Aan het einde van het oogstseizoen een feest op de open plek tussen je eigen wijnranken met (zelfgemaakte) Nederlandse wijn en een diner met streekproducten.

Kosten voor het eerste oogstseizoen van drie jaren lang (particulier): EUR 265

Kosten voor bedrijven (met meerdere werknemers): contact ons!

 

🍇

DE EXTRA’S VOOR WIJNBOEREN

Waar heb ik – tegen bijbetaling – toegang tot als wijnboer?

Wijproeverijen in de Wijntuin of in onze wijnkelder in Amsterdam
Samen met sommeliers en wijnkenners gaan we op zoek naar bijzondere smaken, leren we van kleinschalige wijnmakers hoe zij te werk gaan in de wijnkelder. We gaan op zoek naar inspiratie voor onze eigen wijnen in deze wijnproeverijen. De afgelopen jaren hebben we met onder meer Simon Woolf, jeroen Simons (oud sommelier van restaurant de Klepel) en Arend-Jaap van der Lely (Wijn op Dronk), wijnproeverijen verzorgd.

*

Cursus vinificatie
Stap in de wijnkelder van een ervaren (wijn) rot om de basis stappen van de vinificatie te leren. 

*
Kampeerweekenden
De zonsondergang vanuit de Wijntuin bekijken, met een glaasje wijn in je hand. Het kan! We organiseren minimaal 1x per jaar een klus weekend, waarna we blijven logeren op onze eigen Wijntuin inclusief simpel diner. Ook organiseren we excursies waarbij we bij collega wijngaarden op een 1 of 2 daagse stage gaan.

Een selectie van onze Wijnboeren

Testimonials

“Het geeft veel voldoening om samen vanuit niets iets te maken. Dat we nu door een heuse wijntuin kunnen lopen voelt speciaal.”

“Wil graag zelf meer leren over wijn maken en verbouwen. Leuk initiatief. Leuke manier om nieuwe mensen te lerenkennen.”

“Leren over landbouw, handen uit de mouwen, mensen leren kennen, bij een groep mensen horen van alle leeftijden envariërende motivaties die samenkomen om druiven te verbouwen.”

“Het meest waardeer ik het sociale project, de goedheid en bereidheid van iedereen, de onovertreffelijke positieveenergie van de oprichters, de motiverende gezelligheid. Ik doe graag ook meer mee, zal het meer in mn systeem willenkrijgen! Autobezit (binnenkort) en fietsbezit (zodra het weer wat minder koud is!). En de mogelijkheid een mooie poortte maken natuurlijk 😉 de wijn is ook leuk maar voor mij eerder een bijkomstigheid, vind het landbouw en sociale aspect het meest interessant.

“De Wijntuin is een verbindend element om nieuwe paden in te slaan en te leren over de natuur, met een groepenthousiaste randstedelingen die stiekem heel weinig van de natuur weten maar o zo graag meer buiten willen zijn”

“Ik vond de excursie(s) naar Dassemus te gek. Leren en op pad met elkaar. Goeie kans om de groep te leren kennen.”

“Ik vind het vooral heel leuk dat ik iedere keer weer wat leer, en vind het heerlijk om lekker bezig te zijn.”

“Samen met leuke mensen een stukje land groener maken, de sensatie van eigen wijn in het vooruitzicht, alles wat groeit is mooi! En de leuke berichten van jullie om ons op de hoogte te houden.”

“Het experimenterende karakter en jullie eindeloze positieve energie. én de ruimte om het samen te doen: in het diepespringen”

”Verzameling van inspirerende, stoere en daadkrachtige mensen. Cool expirement. Toffe visie.”