🍇

WORD WIJNBOER BIJ WIJNTUIN RONJA

Wat krijg ik als wijnboer?

Pacht van 10 druivenstokken voor 1 oogstseizoen

Je pacht 10 druivenstokken voor een oogstseizoen en leert alles wat nodig is om de perfecte druif te verbouwen om wijn mee te maken. Het eerste oogstseizoen na aanplant duurt 3 jaar, vanaf het planten in 2021 tot de eerste oogst in 2023.

*

Cursus Wijnboeren voor de Toekomst
Theorie – meerdere workshops per jaar van ervaren rotten in het vak
Praktijk – minimaal 5 halve dagen per jaar handen uit de mouwen in de wijngaard

*

Flessen wijn van jouw 10 druivenstokken
10 druivenstokken geven ongeveer 10 flessen wijn (eerste oogst kan minder zijn), deze gaan gebotteld en wel met jou mee naar huis.

*

Toegang tot onze gildes
Op eigen initiatief hebben groepjes wijnboeren ‘gildes’ opgericht om zich te verdiepen in bepaalde onderwerpen (biodiversiteitsgilde, Wijnnerdgilde), graag willen mee bouwen aan de wijngaard (‘t Klusgilde) of de fanatiekelingen die de kneepjes van het wijnboer-vak tot in detail willen leren en niet uit de wijntuin zijn te krijgen (‘t fanatiekelingen gilde)

*

Oogstfeest
Aan het einde van het oogstseizoen een feest op de open plek tussen je eigen wijnranken met (zelfgemaakte) Nederlandse wijn en een diner met streekproducten.

Kosten voor het eerste oogstseizoen van drie jaren lang (particulier): EUR 245

Kosten voor bedrijven (met meerdere werknemers): contact ons!

 

🍇

DE EXTRA’S VOOR WIJNBOEREN

Waar heb ik – tegen bijbetaling – toegang tot als wijnboer?

Wijncursus koude klimaat wijnen
Sommelier Jeroen Simons (voormalig sommelier van De Klepel) verzorgt een wijncursus over koude klimaat wijnen, waarin we schandalig lekkere wijnen drinken, wijnen uit de Benelux leren kennen en onderzoeken hoe stappen in het productie proces de smaak van de wijn beïnvloeden in 6 cursus dagen.

*

Cursus vinificatie
Stap in de wijnkelder van een ervaren (wijn) rot om de basis stappen van de vinificatie te leren. 

*
Wijnproeverijen en diners in de wijntuin
Boers en bourgondisch dineren aan lange tafels in de wijntuin, of een wijnproeverij verzorgd door sommelier Jeroen Simons of wijnkenners (Wouter van Sas van Wijnhandel Pieksman

Een selectie van onze Wijnboeren

Testimonials

“Het geeft veel voldoening om samen vanuit niets iets te maken. Dat we nu door een heuse wijntuin kunnen lopen voeltspeciaal.”

“Wil graag zelf meer leren over wijn maken en verbouwen. Leuk initiatief. Leuke manier om nieuwe mensen te lerenkennen.”

“Leren over landbouw, handen uit de mouwen, mensen leren kennen, bij een groep mensen horen van alle leeftijden envariërende motivaties die samenkomen om druiven te verbouwen.”

“Het meest waardeer ik het sociale project, de goedheid en bereidheid van iedereen, de onovertreffelijke positieveenergie van de oprichters, de motiverende gezelligheid. Ik doe graag ook meer mee, zal het meer in mn systeem willenkrijgen! Autobezit (binnenkort) en fietsbezit (zodra het weer wat minder koud is!). En de mogelijkheid een mooie poortte maken natuurlijk 😉 de wijn is ook leuk maar voor mij eerder een bijkomstigheid, vind het landbouw en sociale aspect het meest interessant.

“De Wijntuin is een verbindend element om nieuwe paden in te slaan en te leren over de natuur, met een groepenthousiaste randstedelingen die stiekem heel weinig van de natuur weten maar o zo graag meer buiten willen zijn”

“Ik vond de excursie(s) naar Dassemus te gek. Leren en op pad met elkaar. Goeie kans om de groep te leren kennen.”

“Ik vind het vooral heel leuk dat ik iedere keer weer wat leer, en vind het heerlijk om lekker bezig te zijn.”

“Samen met leuke mensen een stukje land groener maken, de sensatie van eigen wijn in het vooruitzicht, alles wat groeit is mooi! En de leuke berichten van jullie om ons op de hoogte te houden.”

“Het experimenterende karakter en jullie eindeloze positieve energie. én de ruimte om het samen te doen: in het diepespringen”

”Verzameling van inspirerende, stoere en daadkrachtige mensen. Cool expirement. Toffe visie.”