Nieuws

Agenda
jytre

1 juni – Verdiepingsworkshop 1 – Zure wijn!

Dieuwke Engelsma, gepromoveerd moleculair biologe, docent bij D-Vine en de Wijnakademie voor WSET en SDEN levels 3 & 4, oftewel een ware expert op het gebied van wijn, neemt ons mee in de wereld van zuren. Er zijn maar liefst 6 verschillende type zuren in wijn, variërend van wijnsteenzuur, appelzuur tot appelzuur. Nederlandse wijnen zijn vaak hoog in de zuren. Hoe komt dat en hoe kun je werken met een

Lees verder »

Natuurinclusief ontwerpen bij Wijntuin Ronja

Nu het perfecte klimaat voor wijn langzaam onze kant op schuift, krijgen wij de kans om het wijn-wiel opnieuw uit te vinden. En dit moet ook. Conventionele wijnboeren planten hun stokken in monoculturen die gevoelig zijn voor plagen en ziekten, met als gevolg dat zij tien tot twintig keer per jaar bestrijdingsmiddelen moeten spuiten om hiervoor te compenseren. Kunnen wij Hollanders een regeneratieve wijncultuur starten waar de bodem en biodiversiteit

Lees verder »