Wijntuin Ronja is een natuurlijke Wijntuin die gezamenlijk door haar wijnboeren en wijnvrienden wordt gerund. Hoe we dat doen? Nou, door samen te leren over de druiventeelt en vinificatie, deze kennis in praktijk te brengen door op het land te werken, en, vooruit, we vieren ook zoveel mogelijk van deze stapjes met een glaasje wijn.

Jij kan meedoen met ons bij Wijntuin Ronja door wijnboer of wijnvriend te worden.

Ben je hongerig naar kennis en leer je graag meer over wijn? Word dan wijnboer! Je volgt onze opleiding tot wijnboer en pacht 10 druivenstokken voor een oogstseizoen. Je leert verschillende aspecten van druiventeelt en vinificatie in workshops. Aan het eind van het oogstseizoen krijg je jouw wijn gebotteld en wel mee naar huis – maar niet voordat we dit samen gevierd hebben op ons oogstfeest. 

Voor diegenen die geen behoefte hebben aan een opleiding tot wijnboer, maar wel aan een langdurige vriendschap met de Wijntuin, is er de optie om wijnvriend te worden. Je pacht dan drie druivenstokken voor drie jaar; je krijgt maandelijks een update uit de wijngaard en ziet de tuin en haar wijnen met de jaren rijpen, en uiteindelijk neem je de wijn van jouw wijnplanten gebotteld en wel mee naar huis.